................
Minden, ami víz

Mivel Albánia a vizek országa is, ezért rengeteg vízzel kapcsolatos lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmét ezen menüpontban, a strandolástól kezdve a hajózáson át az ásványvizekig.


Strandok


Szeretne Ön egy nyaralás alatt két tengerben fürdeni úgy, hogy nem sokat kell utazni, és mégis a két tenger teljesen más élményt nyújt? Ezt könnyedén megteheti Albániában, ugyanis a Llogara-hágótól északra fekvő tengerpart jórészt homokos, néhol lagunás, „olaszos” stílusú strandokkal várja az Adria partján. Ugyanakkor a Llogara-hágótól délre a Jón-tengernél kezdődik az Albán Riviéra, amely sziklás, kavicsos, aprókavicsos strandjaival a hatalmas hegyek lábánál a „horvátos” stílusú tengerpart kedvelőinek nyújt felejthetetlen élményt. Mindezt a változatosságot még tovább tetőzi, ha valaki leutazik egészen Ksamil-ig, ahol ismét homokos tengerpartot talál, varázslatos kis szigetekkel, karnyújtásnyira Korfu szigetétől. Itt az olaszos és horvátos „beütés” még egy kis görögös hangulattal is fűszereződik.
Mindezen hasonlóságok ellenére Albánia mégis nagyon más és egyedi – az emberek, a szolgáltatások, az ételek, a táj hangulata, a szolgálatatások ár-érték aránya, a pozitív életszemlélet, az őszinte gesztusok. A többit pedig fedezze fel Ön! Mi mindenben segítünk!


Hajózás

Albánia több, mint 400 km-es tengerpartján jelenleg az orikumi kikötő üzemel európai színvonalú yachtkikötőként, modern, nyomott áras szolgáltatásokkal. Az ország tengerparti adottságai rengeteg további lehetőséget rejtenek, újabb kikötők, repülőterek és egyéb infrastrukturális létesítmények kivitelezése van folyamatban. A sport- és turiszitkai célú hajózás most van felfutóban, egyre több külföldi hajótulajdonos hozza Albániába egész éves tárolásra a hajóját.

Az orikumi kikötő az ország középső részén, délről és északról jól megközelíthető helyen rendkívül védett öbölben található, hajózási szempontból ideális. 
A kikötő szolgáltatásai között szerepel hajók tárolása időszakosan vagy hosszabb távon, vitorlás és motoros yachtkölcsönzés vezetővel, szoba/lakás bérlése a kikötői szállodarész épületében, áram- és vízfelvétel, valamint tankolási lehetőség hajók számára. A kikötő őrzött területen fekszik.

Amennyiben hajóját időszakosan vagy tartósan a kikötőben szeretné tárolni vagy egy adriai túra során a kikötő szolgáltatásait igénybe venni, kérjük keressen minket, bármiben tudunk segíteni.

Búvárkodás, vízi sportok

Albánia csodálatos tengerei, az Adria és a Jón-tenger számtalan búvárkodásra alkalmas helyet kínálnak a snorkellezéstől a palackkal való merülésig. Vízi sportok tekintetében a kínálat szintén korlátlan.
Egyedi ajánlatért kérjük, keressen minket.


Csónakos, hajós horgászat

Ha nem a vízpartól, hanem csónakból vagy hajóról szeretne horgászni, ennek megszervezésében (a horgászeszközök biztosításától kezdve mindenben) is segítünk. A tengeri horgászaton kívül kínálunk tavi, folyami horgászatot is, ezekkel kapcsolatban kérjük látogassa meg a Turizmus, valamint az Albániáról című aloldalunkat.


Motorcsónak, motoros hajó bérlése

Ha motorcsónakot, motoros vagy vitorlás hajót szeretne bérelni, akkor is minket keressen. Nagy választékkal állunk rendelkezésére.


Ásványvizek

Albánia hatalmas és változatos ásványvízkinccsel rendelkezik, számos kiváló minőségű, különböző ásványianyag tartalmú palackozott ásványvizet állítanak elő az országban. Ha nagyobb mennyiségben szeretne importálni, annak megszervezésében, lebonyolításában (tolmácsolásban is!) szívesen segítünk.


             Elérhetőségeink: 

             Alfa-Kontakt Sh.p.k. Rruga „Artan Lenja” Nr. 36 Tirana, Albania

             Tel: +355695177029 (Viber-en is)
             Vezetékes telefonról 60Ft/perc díjért hívható: +0355695177029

             Skype: alfa-kontakt.info             
             
             E-mail: info@alfa-kontakt.info
www.ipazar.al