Egy magyar lány tenisz sikerei Albániában

 

 

Az úgy történt, hogy egyik este csörgött a Skype. Barátaink kerestek: „Megyünk ám Albániába, teniszverseny lesz Tiranában, Pannát is neveztük.” Hú, nagyon megörültünk! Mindez tavaly nyáron történt.

Szóban forgó ifjú hölgy Udvardy Panna, aki fiatalkora ellenére már számos sikert tudhat maga mögött a teniszben. 5 évesen kezdett teniszezni, és tehetsége, szorgalma és kitartása folyamatos sikerekhez juttatja. Többszörös magyar bajnok, csapatban pedig Európa bajnok.

Akkor, 2013-ban Panna jött, látott és győzött. A 2013. szeptemberében Tiranában a nagyon szép és korszerű sport-centrumban megrendezett Tennis Europe bajnokságon az U16 kategóriában indult, és egyéniben győzött, mindezt úgy, hogy még nem volt 15 éves!

 

DSC04559

DSC04556

 

Utána még számos versenyen indult, amire a tavalyi évből a legbüszkébb, hogy Olaszországban, Reggio Calabriában a Masters bajnokságon Európa 4. legjobbjaként végzett.

 

2013-as sikereiről, balatoni lány lévén az Öböl Tv riportjában mesél, melyben szívesen emlékszik vissza albániai győzelmére.

 

Nemzetközi sikerek után Udvardy Panna

 

Panna idén újra jött. A 2014. június 2-7-ig megrendezett U18-as tenisz bajnokságon mind egyéniben, mind pedig párosban győzelmet aratott úgy, hogy még nem volt 16 éves!

 

IMAG0758

IMAG0759

IMAG0763

IMAG0762

 

Természetesen mi minden versenyén lelkesen szurkoltunk neki, és reméljük, hogy a jövőben is jön még Albániába, és hasonló sikerekkel bővíti majd kupagyűjteményét.

Jelenleg az összesített  világranglista (amiben a felnőtt női versenyzők is szerepelnek) 211. helyén áll. És a világbajnokságra készül. Szurkoljuk neki!

És a világbajnokság eredménye (2014. 09. 29.):

Vb-bronzérmes az U16-os teniszválogatott

http://www.utanpotlassport.hu/2014/09/29/mexikoi-vb-bronz/

 

Gratulálunk Panna!

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük